2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Labiausiai prasiskolinusios valstybės arba D20

Įdomų straipsnį aptikau delfyje. Nesinori, kad dingtų tokio tipo pranešimai (nes juos verta prisiminti vėl ir vėl), todėl nutariau tiesiog mestelti nuorodą apie 20 labiausiai prasiskolinusias valstybes pasauly (savodiškas "Debt 20"/"D20"), kur yra nurodoma skolos BVP procentinės dalys ir užsienio skola 1 gyventojui. Airija yra "D20 lyderė"! Ta proga sveikinimai Airijai!!! Taip ir toliau: "Užsienio skola vienam gyventojui – 566 756 doleriai" (kažin, ar pasieks 1 mln. dolerių skolą1 gyventojui? Turbūt kad ne, o tam reikia dėkoti juodadarbiams (tokiems kaip aš) iš R.Europos kurie skirti skoloms "užlopyti" :)  Be to, labai keista, bet Japonijos nėra sąraše.

Taip pat dar vienas straipsnelis, kuriame rašoma, kad Graikijos laukia bankrotas, bent jau taip sako Bruce'as Kasman'as ir dar tuo pačiu priduria, kad atlaikius krizę Graikijai dar ir depresija teks atlaikyt :) Gana keista, kai sakoma, jog krizė Graikijos atveju jau reiškia bankrotą ir kaip jį galima atlaikyti. Toks šio ekonomisto pasakymas kiek man primena boksininką kuris jau ką tik nokautuotas, bet jis dar turi atlaikyti dar bent pora raundų :D
Nežinau kaip jums, bet man atrodo, kad Graikija tiesiog negali bankrutuoti. O žinot kodėl? Atsakymas tame pačiame straipsnyje gerbiamieji : "Primename, kad, remiantis neoficialiais šaltiniais, yra parengtas planas, pagal kurį nurašoma 50 proc. Graikijos skolų, o eurui palaikyti numatyta skirti apie 2 trln. eurų."
Taigi štai, priėjome prie tokio laikmečio, kai skolas galima dovanoti. Visai neblogai :) Taigi šiandien kol kas dar tai neoficialūs duomenys, yra laukiama kokia bus reakcija liaudies, turbūt reakcija yra nebloga, dauguma sutinka turbūt teigiamai, na va, jau artimiausiu metu galima skelbti ir oficialiai :)
Alan'as Watt'as prieš kelerius metus buvo užsiminęs apie skolų nurašymus, nes jų tiesiog neįmanoma grąžinti, kurie dar nesuprantate turbūt ir nebesuprasite :) bet tai vis vien nesvarbu, nes visi gi mes esame ekonominiai vienetai. 
Manau daugelis suprantate, kad bankroto maras neužsibus tik Graikijoje. Kadangi gyvename globaliame pasaulyje šis maras/virusas (kaip ir kiti) plinta greitai. Kitom šalims gresia tas pats, bet štai atsirado neoficialios idėjos, jog įmanoma labai lengvai tiesiog nurašyti skolas!! Bet aš niekaip nesuprantu, kodėl Graikijos skolą planuojama nurašyti tik 50 %, o kodėl ne 100 %  :)  Taip aš neesu ekonomistas, bet man tiesiog juokinga skaityti jų pranešimus apie neva va jau dabar tai tikrai artėjančią apokalipsę :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.