2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Komentaras apie sterilizaciją (Iš delfi.lt)

Aptiktas straipsnis (1 nr. - pagrindinėj puslapio daly) apie sterilizaciją, konkrečiai - vyrų. Ir, ta proga, norėčiau passisakyti savo nuomonę apie tai, jeigu galima (aišku, kad galima - juk tai mano blogas!)
Visų pirma, manau norint pradėti apie tai kalbėti, reiktų žinoti visą istoriją apie sterilizaciją ir kur bei kada tai buvo pradėta vykdyti. Ta proga netgi esu sukūręs klipą/prezentaciją su aiškiai išdėstyta įvykių seka ir dėl kokių priežasčių tai buvo atliekama. Taigi, visų pirma, patariu pasižiūrėti: 


Arba čia:


Taip pat patariu pažiūrėti Alan'o Watt'o interviu:

Aš sakiau anksčiau savo ankstesniuose įrašuose, jog nenoriu kelti panikos. Bet tiesiog pastebiu tokius dalykus, apie kuriuos negalima tylėti. Taigi jei peržiūrėjote "Eugenikos" klipą, tai turėjote pastebėti, kad pradžia "šių reikalų" įvyko JAV... Ir A.H. atėjus į valdžią Vokietijoje, buvo pasekta įsigalėjusių sterilizacijos įstatymų JAV pavyzdžiu... žinom kas įvyko čia atkartoti istorijos nematau reikalo ir prasmės. Tačiau norėčiau pasakyti, kad tokio tipo straipsniai, turi savotišką propagandą jau vien tik dėl to, kad jie egzistuoja, nes vienaip ar kitaip žmonės pasidalins į priešingas stovyklas (del paties žmogaus prigimties :) Ir gali įvykti debatai/ diskusijos į kuriuos įsitrauks dar daugiau žmonių, kurie ta tema konfrontuos vieni prieš kitus, ir, tokiu būdu, sukurs atmosferą, kuri yra palanki tolesnei propagandai ir jos pastoviam finansavimui (taip sakant, tolesniam žibalo pylimui į ugnį :D) link ne vien tik prie savanorių bet ir prie įstatymo priėmimo kaip būtinam dalykui su įvairiomis sąlygomis ir t.t. Jūs tuo netikit? Na, tiesą pasakius, aš tikiu ir tai, mano nuomone, tėra laiko klausimas tačiau, tai TIKRAI neįvyks artimoj ateity arba gali ir visai neįvykti jei bus staigiai į tai sureaguota :)
Aldous (arba jo brolis Julian, tiklsiai nepamenu) Huxley teigė tol, kol žmonės tai atlieka be pasekmių (vaikų) - viskas yra gerai ir gali tai atlikinėi kiek patys nori, kad ir taip dažnai kaip kad triušiai :) Tai buvo jo pasakymas...
Ir, be to, pavadinime ("Užsienyje populiarėjanti vyrų sterilizacija Marijos žemėje (ne)įmanoma") iškart yra pastebimas dalykas, jog pasaulis yra civilizuotas jame sterilizacija atliekama ir jokių problemų ly ir tame nėra, o štai Marijos žemėje... Taigi toksai apibūdinimas iškart parodo, jog mes gyvename vis dar "viduramžiuose" ir nemodernėjame t.y. per lėtai sekame pūvančių iš vidaus modernių Vakarų pavyzdžiu. Taip pat verta pasidžiaugti, kad konservatyvioji bažnyčia (kad ir kokia ji būtų bloga) vis dėl to, čia atlieka labai svarbų vaidmenį, ir tol, kol žmonės pasitikės ja, tam tikra prasme, vis dar sugebės atsilaikyti į taip brukamą propagandą... Nes kas ten žino, galbūt ateityje atrasime straipsnį, jog Vakaruose populiarėja eutanazija, o Marijos Žemėje tai vis dar neįmanoma...
Ačiū už dėmesį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.