2012 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Komentaras apie fluoruotą vandenį


Vakar pastebėjau įdomų straipsnį apie floruotą vandenį ir jo sąryšį su IQ. Ir ne kur kitur, o Delfyje.
Kaip straipsnyje pateikiama, chemikalas, žinomas kaip natrio fluoridas naudojamas visame pasaulyje vandens sistemose. Jis buvo pradėtas vartoti prieš 40-50 metų dėl burnos higienos. Tačiau iš esmės natrio fluoridas yra nuodas ir yra vienas iš pagrindinių chemikalų, skirtų žiurknuodžiams. Tačiau, pasirodo, kad maži kalcio fluorido kiekiai yra naudingi mūsų dantims, bet tik ne natrio fluoridas (kuris naudojamas beveik viso pasaulio vandens sistemose).
Tėvai privalo prižiūrėti vaikus, kad šie neprarytų dantų pastos (na o ką daryti jei nežinai kokį vandenį geri iš čiaupo?), nes jis iškart paveikia centrinę nervų sistemą, paveikia skydliaukę, kankorėžinę liauką, kepenis, inkstus bei sutrikdo kitus organus, neigiamai paveikia kaulus bei žmogaus imuninę sistemą. O galbūt vienas iš svarbiausių veiksnių dėl ko natrio fluoridu visi gyventojai taip gausiai aprūpinami yra ta, kad net maži jo kiekiai mažina vaisingumą bei nuolatinę pasyvią žmogaus būseną (turbūt ta būsena yra panaši kaip TV žiūrėjimas 3-4 h neatsitraukiant nuo ekrano).
Tačiau kai kuriais atvejais (turbūt tai priklauso nuo natrio fluorido kiekio, kuris naudojamas jūsų gyvenamojoje teritorijoje (veikiausiai čia mūsų kraštas – išimtis, nes pas mus šio nuodo kiekiai nėra itin dideli)) gali sukelti netgi fluorozę – biogeocheminės kilmės ligą, kai dėl ilgalaikio fluoro veikimo padidintomis dozėmis yra pakenkiami danties audiniai, jų formavimosi ir vystymosi metu.
Pavyzdžiui, Kanadoje, Toronto mieste (kaip teigė vandens sistemų vyriausias technikas) natrio fluorido lygis turėtų būti nedidesnis negu 1,7-1,8 mg/l (be abejo, pilti reikia su saiku, kad neviršytų higienos normų (!)).
Taigi kodėl dar iki šių dienų kone visame pasaulyje naudojama priverstinė neva tai apsauga mūsų dantims tiesiog iš čiaupo? Manau, kad atsakymą į tai galite susidaryti net ne iš mano komentaro, o iš straipsnio, patalpinto Delfyje. Ir tai jums nuo šiol jau nebe konspiracija. Nuo šiol tai faktas. Tokius „įdomius“ dalykus stumia Jungtinės Tautos (jei jūs vis dar stebitės iki šiol kodėl tai vyksta globaliu mastu). Taigi kuo daugiau žmonių šiuos faktus žinos, tuo didesnė tikimybė, kad tokie „priverstiniai gydymai“ (daugumai piliečių to net nežinant) bus atšaukti (kaip tai jau vyksta kai kuriuose regionuose, kuriuose susidaro pakankamai kritinė žmonių masė sprendimams priimti aukštesniu lygmeniu, negu vien tik žinoti).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.